Financial Lines Underwriter

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på ca 2 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med över 41 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 60 anställda där vi delar kontor med systerbolaget, Hannover Re som är ytterligare ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.Red dot


Arbetsuppgifter

Vill du verka i en organisation med en stark Underwritingkultur som satsar offensivt inom Financial Lines?

Vi letar efter dig som vill vara med och driva vår financial lines affär där vi tillsammans styr vår portfölj och fattar beslut i nära kontakt med våra kunder. Gillar du kombinationen av teknisk analys och förhandling, och är duktig på att bygga och underhålla nätverk? Då kan du vara den vi söker!

I rollen som Underwriter arbetar du med analys, riskutvärdering och prissättning. Du ansvarar även för att skapa, bygga upp, upprätthålla och utveckla affärsrelationer med försäkringsförmedlare och agenturer samt med interna kontakter inom HGS.

HGS fokus ligger på teknisk underwriting och kundsegmentet är generellt stora kunder.

HGS har en mycket hög kapacitet, är offensivt och satsar inom området där bolagsgruppen har en framträdande position. Det finns för närvarande en stor potential i marknaden med många möjligheter till fortsatt utveckling av både affär och produkter.

Det är viktigt att du trivs med fria mandat och stora befogenheter.


Utbildning/bakgrund

Du har en examen inom juridik, ekonomi eller motsvarande.

Du har arbetat i några år som Underwriter inom Financial Lines. En annan passande bakgrund är försäkringsförmedlare eller kreditunderwriter.

I tidigare tjänster har du utmärkt dig som tekniskt skicklig med ett mycket gott omdöme.


Personliga egenskaper

Du är en utpräglad lagspelare som bidrar med kunskap och erfarenhet. Du trivs med att samverka, driver diskussioner, rådgör med dina kollegor och är lyhörd för andras synpunkter.

Du har en personlig mognad och en god förmåga att arbeta självständigt.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du har mycket goda analytiska färdigheter, ett utpräglat affärssinne och att du är duktig på att skapa uthålliga och varaktiga affärsrelationer.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.