Underwriter Politiska Risker

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på ca 2 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med över 41 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 60 anställda där vi delar kontor med systerbolaget, Hannover Re som är ytterligare ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.Red dot


Arbetsuppgifter

Brinner du för internationella relationer, geopolitiska frågor och investeringar? Vill du arbeta i en internationell kontext i ett bolag med en mycket stark underwriting kultur? Då har vi jobbet för dig, välkommen med din ansökan!

Som Underwriter inom vårt Politiska Risk team arbetar du tillsammans med våra andra Underwriters och assistenter där du har löpande kontakter med våra affärspartners/mäklare på den internationella försäkringsmarknaden, främst i London.

Du arbetar självständigt med stort eget ansvar. Rollen innebär breda möjligheter inom ett globalt spännande och aktuellt område.

Tjänsten innebär riskbedömningsarbete, riskanalyser och affärsavslut av globala risker. Dessutom kontroll av riskackumulering, dokumentation, registrering och liknande i våra affärssystem.

Som Underwriter Politiska Risker kommer du att bearbeta väldigt mycket information och måste därför kunna plocka ut det som är viktigast och göra sammanfattningar.

I tjänsten ingår även visst resande.

Placeringen är i Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi. Du talar och skriver på engelska obehindrat.

Du har arbetat inom försäkringsbranschen i fem år eller mer i roller där analys och riskbedömning är en viktig del av ditt ansvar. En passande bakgrund är Underwriter, förmedlare eller analytiker.

För att trivas i tjänsten och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du är genuint intresserad av internationella relationer och det politiska skeendet i världen. Viktigt är också att förstå och ha ett intresse av globala finansiella investeringar och dess riskmoment.


Personliga egenskaper

Du har en personlig mognad, är självgående, stabil och bibehåller ditt lugn under pressade situationer.

Du drivs av att arbeta mot mål och att nå resultat.

Du är duktig på att bygga upp och utveckla varaktiga relationer på en internationell marknad.

För att lyckas i rollen är det viktigt med en numerisk analytisk förmåga, kvalitetsmedvetenhet i alla led och en god struktur.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.