Underwriter fakultativ egendomsaffär

Till verksamheten inom Hannover Re P&C Department söker vi nu en Underwriter för fakultativ egendomsaffär. Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag med en årlig premieinkomst på ca 25 miljarder euro och ca 3 300 anställda, representerade på över 100 ställen i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 110 personer som bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet.Red dot


Arbetsuppgifter

I positionen som Underwriter inom egendom arbetar du med att bedöma och prissätta risker på den nordiska marknaden. Dina kunder är försäkringsbolag och captives som är verksamma i Norden, men riskerna kan vara lokaliserade världen över. I rollen som underwriter kommer du att genomföra platsbesök, delta i marknadsevent, förhandla villkor och priser med kunder och mäklare. Du jobbar i ett duktigt UW-team i nära kontakt med accounting och UW-support, samt delar erfarenheter med andra UW-team inom P&C som fokuserar på Treaty-affär, och fakultativ affär i Israel – samt Casualtyaffär. Inom teamet jobbar vi även med byggfelsaffär och beroende på din profil och erfarenhet kan detta komma att bli en del av din roll.

Som Underwriter är du ofta ute hos kund och träffar deras återförsäkringsansvarige, ofta med kollegor från andra avdelningar och vanligtvis tillsammans med försäkringsförmedlare. Du har även mycket kontakt med direktmarknaden och då främst med försäkringsmäklare och agenturer. Rollen bygger på att du har en god förmåga att skapa affärsmässiga, långsiktiga och goda relationer med kunder och förmedlare.


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen som ingenjör, jurist, ekonom eller motsvarande.

Du har arbetat i 5–10 år som Underwriter av större egendomsrisker, eller som riskingenjör. Om du har erfarenhet av byggfelsaffär är det meriterande.

För oss är det viktigt att du kommunicerar väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Hannover Re’s koncernspråk är engelska.


Personliga egenskaper

Du har ett stort intresse för brandsäkerhet och tillverkningsindustri. Du håller dig uppdaterad inom dessa områden genom publikationer och nätverksträffar.

Du är en flexibel lagspelare som drivs av att bygga relationer och uppnå gemensamma resultat.

Vi kan erbjuda rätt person en mycket spännande framtid i en internationell miljö!


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.