Gruppchef företag till Svedeas säljkontor i Umeå

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring! Svedea liknar inget annat bolag i försäkringsbranschen – vår vision är faktiskt att förändra den. Vår vision och vår företagskultur är styrande för allt vi gör och hjälper oss fatta rätt beslut – både i vardagen och i de stora strategiska frågorna. Vi bygger bolaget tillsammans och är därför väldigt noggranna när vi rekryterar nya medarbetare – vi vill att du ska göra skillnad. Vill du jobba på ett bolag som inte är som alla andra och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig.Red dot


Bli en viktig del av vårt framgångsrika säljkontor i Umeå

På Svedea försäkrar vi inte allt, men det vi försäkrar är vi riktigt bra på. Våra specialistområden är företagsförsäkringar, bil, båt, motorcykel, snöskoter, ATV, hund och katt. Vårt kontor i Umeå består idag av två avdelningar, direktförsäljning som ringer ut till befintliga- och nya kunder och kundnavet som hanterar inkommande kundsamtal.

Nu utökar vi inom direktförsäljning med ett team som kommer vara helt inriktat på våra företagskunder!

Därför söker vi dig som vill ta kommando och bli vår nya gruppchef. I rollen kommer du att leda, inspirera, motivera och utveckla våra försäkringsrådgivare företag med målsättningen att kombinera nöjdast tänkbara medarbetare och kunder med höga försäljningsresultat. För att lyckas med detta krävs stor närvaro och förståelse för dina medarbetares vardag. Du förväntas skapa bästa tänkbara förutsättningar för din grupp att lyckas genom aktiv coachning, utbildning, medarbetarsamtal och att sprida rätt energi. Du ska vara en trygg punkt att vända sig till oavsett om det gäller frågor rörande försäljning, kundärenden eller produktkunskap.

Andra förekommande arbetsuppgifter är:

Vara med och utveckla våra säljprocesser och hur vi arbetar med leads.
Administrativ kundhantering för att underlätta för dina medarbetare.
Rekrytering av våra framtida försäkringsrådgivare företag.
Samarbeten med våra produktchefer och vårt kundnav.
Säkerställande av att vi följer lagar och riktlinjer och att alla agerar enligt Svedeas värderingar.

Din grupp, som är under uppbyggnad, består i dagsläget av 4 medarbetare som bearbetar marknaden inom företagsmotor. Medarbetarna på Umeåkontoret är sammansvetsade och har en utpräglad vi-anda. Kollegorna är engagerade och strävar efter att både ta sin egen och Svedeas försäljning till nästa steg samtidigt som de värderar att ha roligt på jobbet. Du som chef kommer därför vara viktig för att bibehålla detta. Du rapporterar till avdelningschefen för Umeåkontoret.


Det här förväntar vi oss av dig

För den här rollen krävs det att du som person har en stark inre drivkraft att vilja skapa goda resultat. Du är duktig på att hitta lämpliga metoder för att motivera din personal att vilja maximera deras egen potential och framgång. Du har vidare lätt för att skapa relationer och vinna förtroende och respekt hos dina medarbetare. Det faller sig naturligt för dig att skapa en god energi i gruppen och att höja stämningen på arbetet, vilket resulterar i högt engagemang hos de anställda. Slutligen är det viktigt att du är stabil och trygg i dig själv samtidigt som du är ödmjuk inför din egen och gruppens utveckling.

Andra krav för tjänsten är att du:

Har minst ett års dokumenterad erfarenhet av försäljning inom Företagsförsäkring (sakförsäkring) med goda resultat.

Talar och skriver flytande svenska.

Vi ser det som en fördel om du har en akademisk utbildning. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap och rekrytering är det meriterande.


Det här kan du förvänta dig av oss

Tjänsten är en heltidstjänst med provanställning. Arbetstiderna för försäljningskontoret är 8–17, men detta kan ändras för att bäst möta kundernas behov.

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Gemensamt för oss är att vi brinner för det vi arbetar med – oavsett om det är motorcyklar, djur, försäkringsekonomi, företag, ledarskap eller IT-processer.

I Umeå är vi idag snart 36 medarbetare och vi växer stadigt. Du hittar oss centralt i fräscha lokaler på Rådhusesplanaden 3B. Det är inte helt ovanligt att vi som jobbar här stannar kvar på kontoret efter jobbet för att umgås, spela spel eller ta en afterwork ihop. Huvudkontoret ligger i Stockholm och filialkontor finns i Hammarstrand och Växjö. Totalt är vi drygt 200 medarbetare.


Så här rekryterar vi Känner du att du har rätt personlighet och att tjänsten passar dig är det bäst att du skickar in din ansökan omgående, dock senast 15/12. På Svedea arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen.

Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvarig rekryteringskonsult på Qsearch, Stefan Otterbeck 0707 72 77 11, stefan.otterbeck@qsearch.se